Reparatie

Reparatie en onderhoud

Eigen reparatieservice voor alles wat koelt op 12 of 24V

Hebt u problemen met uw koelbox, koelkast of standairco bijvoorbeeld lekkage of minder koelvermogen? Bij ons kunt u terecht met alles wat koelt op 12v, 24v of gas!

Wij hebben vrijwel alle onderdelen in huis waaronder officiële onderdelen van VIESA, ENGEL, IndelB, Vitrifrigo, Dirna en Dometic.

Wij hebben een volledig ingerichte werkplaats speciaal voor mobiele koeling, wij repareren dan ook onder andere voor Volvo Nederland, Scania Nederland en ga zo maar door.

De origineel ingebouwde koelboxen van onder andere DAF, Scania, Volvo, Mercedes-Benz, MAN, Renaulth en IVECO kunnen wij ten alle tijd repareren. Na diagnose nemen wij contact met u op betreft de kosten en bij goedkeuring gaan wij voor u aan de slag. Als distribiteur van Nederland hebben wij vrijwel alle onderdelen op voorraad en kunnen wij u de service bieden die u verwacht.

 

Gespecialiseerd in de automotive sector zijn wij de specialist die u zoekt voor de koeling in uw truck of camper.

Wat kost een reparatie?

De prijs van een reparatie hangt natuurlijk af van het onderliggende probleem.

Om verassingen te voorkomen kan je alvast rekening houden met de volgende kosten.

Wij nemen ten alle tijden contact met u op mocht een reparatie boven de € 150,- euro* kosten.

*alle prijsindicaties zijn Exclusief BTW

Soort reparatie Prijsindicatie*
Kleine reparatie +/- € 60,- tot € 100,–
Meerdere onderdelen vervangen +/- € 150,- tot € 220,–
Vervangen van dure onderdelen zoals een compressor of koelelement +/- € 250,- tot € 500,-
Ons uurtarief € 85,-
Onderzoekskosten koelkast/koelbox € 85,-
Onderzoekskosten standairco € 125,-

Reparatie voorkomen

Er is niets zo vervelend als een koelbox/standairco kapot gaat op het moment dat u hem het hardste nodig heeft, om dit te voorkomen geven we enkele tips:

 

Koelboxen

  • Bij het onderhouden/schoonhouden van de koelbox (bijvoorbeeld na lang stilstaan) kunt u het beste de koelbox met een niet agressief schoonmaakmiddel en een zachte doek voorzichtig uitwassen.
  • Spuit nóóit uw box af of uit met een hogedrukspuit.
  • Als u bij intensief gebruik van de koeling constateert dat de zijwanden bevroren zijn, ga dan voorzichtig te werk! Steek in géén geval het ijs af met een puntig en of scherp voorwerp (indien u hiermee de verdamperplaat kapot steekt is dat een fatale schade aan de koelbox die in bijna geen geval te repareren is), het is beter als u de koelbox uitzet en deze uit zichzelf laat ontdooien waarna u stap 1 kunt herhalen (schoonmaken v/d koelbox)
  • Het juist opbergen van de koelbox: zet de koelbox uit en maak hem schoon voordat u hem opbergt, zorg er ten alle tijden voor dat u de deksel een stukje geopend houdt (bijvoorbeeld door er een zacht voorwerp zoals een handdoek of spons tussen te leggen) dit voorkomt nare geurtjes.

 

 

Standairco’s

  • Bij het onderhouden/schoonhouden van de standairco dient men minimaal eenmaal per jaar (afhankelijk van het werk wat u met uw vrachtauto en of machine uitvoert)  de condensor schoon te blazen met lucht. Daarbij dient de airco uit te staan en dient de ventilator met enige voorzichtigheid geblokkeerd te worden zodat deze niet gaat draaien en ongecontroleerd hele hoge toeren gaat maken, daarvan gaan de ventilatoren stuk
  • 1x per jaar met airco reiniger van binnen uit de verdamper schoonmaken dit doet u door de airco reiniger in de luchtwegen van de airco te spuiten (let hierbij op dat uw airco aanstaat op ventileren) hiermee verwijderd u schimmels en bacteriën die nare geurtjes veroorzaken. (airco reiniger is te verkrijgen bij iedere automaterialenzaak)