Klimaatkasten

Onze klimaatkasten

Het goed kunnen bewaren van sperma is van groot belang in de agrarische sector.

Kwaliteit waarborgen gaat alleen als het sperma op de juiste temperatuur wordt bewaard. Hiervoor levert, bouwt & onderhoud RKG Schijndel temperatuur geregelde KI-kasten, die zeer nauwkeurig zijn.

Wij kunnen systemen bouwen met bewaartemperaturen tussen 3c en 40c met een tollerantie van + – 0.3c. Van boxen van 10 liter tot kasten van 1500 liter.

Kortom alles wat met transport en opslag van (varkens/paarden)sperma van doen heeft.

Soorten kasten
  • Vast opgestelde KI-kasten
  • Transportkasten
  • Ontvangstkasten (dubbeldeurskasten)
Klimaatkast 1

Opties en varianten van onze klimaatkasten

KI-Kasten met dubbele deur. Integreerbaar in elk klimaatsysteem

U stelt hoge eisen aan uw nieuwe stal, dat begrijpen wij. Hiervoor bieden we dan ook de perfecte oplossing: ontvangstkasten met dubbele deur. Uw schone ruimte hoeft niet meer betreden te worden door externe bedrijven.

Transportkasten voor gekoeld transport

Wij bouwen transportkasten voor bestelwagens tot ca. 1200 liter compleet met koeling, verwarming en omluchtsystemen. Als opties kunnen wij ook back-up accu’s monteren en bewakingssystemen integreren.

Doordat onze kasten op één cijfer achter de komma nauwkeurig de temperatuur kunnen bepalen zijn onze transportkasten ook geschikt voor bloedbanken en overig gekoeld transport.

Vast opgestelde klimaatkasten

Nieuw zijn grote doorvoer- / bewaarkasten voor SPF-bedrijven. Deze kasten worden geïntegreerd in de stal / hygiënesluis. Hier kan de spermakoerier zijn waren binnenleggen zonder het bedrijf te betreden. Medewerkers kunnen binnen in de stal of hygiënesluis het sperma ophalen zonder het bedrijf te verlaten. Ook de service aan deze kasten kan geschieden zonder dat de servicemedewerker het bedrijf hoeft te betreden.

Voorbeelden van verschillende klimaatkasten